Ο Σεπτέμβρης έφτασε και μαζί του αρχίζει η νέα σχολική χρονιά! Μικροί και μεγάλοι μαθητές πρέπει να προσαρμοστούν, ενώ οι γονείς θα πρέπει φτιάξουν ένα διατροφικό πρόγραμμα που θα δώσει την ενέργεια και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη σωστή ανάπτυξή του παιδιού τους.

Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και του οργανισμού των παιδιών μας, καθώς επιδρά πάντοτε στη φυσική, πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη και εξέλιξη τους.

Είναι σημαντικό για τους γονείς να μην ξεχνάνε μερικά tips για να μπορέσουν να ενισχύσουν την απόδοση των παιδιών στο σχολείο και να αποκτήσουν ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες:

Ένα καλό πρωινό

Mία παραγωγική ημέρα οφείλει να ξεκινάει με ένα καλό και θρεπτικό πρωινό, το οποίο θα γεμίζει ενέργεια τον οργανισμό για να ανταπεξέλθει σε ό, τι χρειάζεται.

Ένα θρεπτικό πρωινό καλό είναι να περιέχει μία πηγή υδατάνθρακα, κατά προτίμηση ολικής άλεσης, μία πηγή πρωτεΐνης, όπως αβγά, τυρί χαμηλών λιπαρών, γάλα 1,5%, γιαούρτι 2% και τέλος κάτι φρέσκο, όπως ένα φρούτο ή λίγα λαχανικά. 

Καλή ενυδάτωση

Νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι παρά πολύ σημαντικό για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Πολλές φορές η κόπωση και οι πονοκέφαλοι μπορεί να προέρχονται από έλλειψη νερού, γι’ αυτό μην περιμένετε να διψάσετε.

Μικρά συχνά γεύματα

Για σνακ, καλές επιλογές είναι φρούτα, λαχανικά, γιαουρτάκια άπαχα, ποπ-κορν. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και υδατάνθρακες που προσφέρουν ενέργεια. Πάλι, όμως, προσοχή στην ποσότητα.

Βραδινό φαγητό και ύπνος.

Οι μαθητές θα πρέπει να ξεκουράζονται ουσιαστικά και σωστά, έτσι ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν το βραδινό γεύμα να είναι ελαφρύ, και να επιτρέπει στα όργανα της πέψης να «ξεκουραστούν» κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία!

Δείτε επίσης

Ως κατακράτηση υγρών γνωρίζουμε την υπερβολική συσσώρευση υγρών μέσα στο σώμα. Κάποια βασικά ...
Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...