Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, η χαμηλή θερμοκρασία και ο ψυχρός αέρας μπορούν να βλάψουν το δέρμα, προκαλώντας σκασίματα, ξηρότητα και ερεθισμό.

Για να αποφύγετε μια θαμπή, σπασμένη και αφυδατωμένη όψη, καλό είναι να προετοιμαστείτε έγκαιρα για την κακοκαιρία, με συστηματική περιποίηση του δέρματός σας. 

Ενυδατωθείτε

Κρατήστε το δέρμα σας υγιές και ενυδατωμένο εκ των έσω, πίνοντας άφθονο νερό και τρώγοντας θρεπτικές τροφές πλούσιες σε υγρά, όπως φρούτα και λαχανικά. Πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα βοηθάτε το δέρμα σας να παράγει τη φυσική λίπανση που έχει ανάγκη για να διατηρείται ενυδατωμένο.

Χρησιμοποιείστε αντηλιακό όταν βγαίνετε έξω

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το χειμώνα μπορούν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αντηλιακά. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία πέφτει σημαντικά τους χειμερινούς μήνες, ο ήλιος μπορεί ακόμα να είναι επιβλαβής για το δέρμα. Επομένως, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να φοράτε αντηλιακά στο πρόσωπό σας, το λαιμό και τα χέρια

Λάβετε επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C

H βιταμίνη C βοηθά το δέρμα σας να αναπτύξει κολλαγόνο και να επουλωθεί. Ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που συμμετέχει στην παραγωγή κολλαγόνου είναι ο ψευδάργυρος. Αυτά τα δύο μικροθρεπτικά στοιχεία ενισχύουν και το ανοσοποιητικό σας.

Κάνετε απολέπιση

Κάνοντας ελαφρά απολέπιση τακτικά, απομακρύνονται όλα τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα μας και οι ενυδατικές κρέμες απορροφώνται γρηγορότερα και γίνονται πιο αποτελεσματικές. 

Σωστή διατροφή

Η ποιότητα και η υφή του δέρματος, βελτιώνονται αισθητά όταν η διατροφή μας είναι πλούσια σε γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρια, πουλερικά και ελαιόλαδο. Τα μέταλλα, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά, βοηθούν στη σύσφιγξη, την ελαστικότητα και τη λάμψη του δέρματος. 

Δείτε επίσης

Τηρώντας ορισμένους βασικούς κανόνες υγιεινής, μπορείτε να αποφύγετε τα μικρόβια όπως επίσης και ...
Ο σίδηρος συμβάλει στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη μεταφορά του οξυγόνου στο ...
Αυτοάνοσα νοσήματα είναι νοσήματα που εκδηλώνονται όταν ο οργανισμός, κάτω από αδιευκρίνιστες ...