Η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή, το στρες επιδρούν αρνητικά στην καρδιά μας. Μια καρδιά που δε λειτουργεί σωστά επηρεάζει τον οργανισμό και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ατόμου. Με αυτές τις 5 συμβουλές θα κάνετε την καρδιά σας πιο δυνατή και πιο γερή!

Μερικές φορές φαίνεται δύσκολο αλλά δεν είναι και τόσο. Χρειάζονται μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας προκειμένου να βελτιώσουμε τα πράγματα σε κάθε τομέα, ναι και την υγεία της καρδιάς.

Καθημερινό περπάτημα

Ένας καθημερινός περίπατος είναι μια καλή αρχή για την καλή λειτουργία της καρδιάς

Ένα φρούτο την ημέρα

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ καλά για τη γενικότερη υγεία και φυσικά και της καρδιάς.

Αρχίστε την ημέρα σας με ένα πλήρες πρωϊνό

Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας είναι το πρωϊνό, συνεπώς φροντίστε να είναι πλούσιο σε φρούτα, φυσικό χυμό, δημητριακά, τοστ και ό,τι μπορεί να σας δώσει ενέργεια.

Πείτε ναι σε ξηρούς καρπούς

Καρύδια, αμύγδαλα, φυστίκια (κατά προτίμηση ανάλατα) κάνουν καλό στην καρδιά και ειδικά αν είναι τα γρήγορα σνακ που θα φάτε σε μια στιγμή λιγούρας αντί για πατατάκια ή μπισκότα.

Ακολουθήστε τη μεσογειακή διατροφή

Η μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια σε όσπρια, φρούτα, λαχανικά και ψάρια ενώ είναι κατά πολύ μειωμένες οι ποσότητες κόκκινου κρέατος και μειώνει τις πιθανότητες θανάτου από καρδιοπάθεια σε ποσοστό 35% ενώ συμβάλλει σε ένα υγιές βάρος.

Δείτε επίσης

Η συστηματική και σωστή στοματική υγιεινή είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για ένα φυσικό, ...
Η εχινάκεια αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα, μια και είναι ...
Ο  Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) σε σχετική λίστα που ανάρτησε, ενημερώνει το κοινό ...