Η συστηματική και σωστή στοματική υγιεινή είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για ένα φυσικό, υγιές και λαμπερό χαμόγελο.

Το στόμα είναι πηγή βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν τερηδόνα και διάφορες μορφές ουλίτιδας. Αυτό που δεν είναι προφανές είναι ότι η στοματική υγιεινή είναι αρκετά σημαντική και επηρεάζει ασθένειες πέρα απ’ το στόμα μας.

Έτσι, αξίζει τον κόπο να αφιερώνουμε λίγα λεπτά κάθε μέρα για τη σωστή και ολοκληρωμένη φροντίδα της στοματικής κοιλότητας.

Σωστό βούρτσισμα δοντιών: Το βούρτσισμα των δοντιών βοηθά στην αφαίρεση των υπολειμμάτων των τροφών και της οδοντικής πλάκας προσφέροντας καθαρά δόντια και δροσερή αναπνοή. 

Χρήση σωστής οδοντόβουρτσας: Με την οδοντόβουρτσα επιτυγχάνεται η απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας από όλες τις επιφάνειες των δοντιών. Θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο ένα από τα αποτελεσματικότερα μέσα για την υγιεινή του στόματος.

Χρήση στοματικού διαλύματος: Το στοματικό διάλυμα περιέχει φθόριο το οποίο αποτρέπει την διάβρωση των δοντιών, καταπολεμά την κακοσμία και αποτρέπει την ασθένεια των ουλών.

Καθαρισμός γλώσσας: Η εξάπλωση βακτηρίων στη γλώσσα η οποία προκύπτει όταν δεν τη βουρτσίζουμε, μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα όπως την απώλεια γεύσης.

Επίσκεψη στον οδοντίατρο: Κατά μέσο όρο, θα πρέπει να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας δύο φορές το χρόνο, αλλά αυτό εξαρτάται πραγματικά από την κατάσταση της στοματικής κοιλότητας.

Δείτε παρακάτω μερικά προϊόντα από το e-shop του δικτύου φαρμακείων μας για μια σωστή στοματική υγιεινή:

Δείτε επίσης

Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...
Ίσως δεν γνωρίζετε πως η ομορφιά συνδέεται με όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Τα αγγεία ...