«Σταματήστε την πανδημία: η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία μπορούν να σώσουν ζωές» είναι το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας OSH 2020, που συντονίζεται κάθε 28 Απριλίου από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας του ΟΗΕ.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτή η διεθνής ημέρα τιμά τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους στην ασφαλή εργασία. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με την υιοθέτηση ασφαλών πρακτικών στους χώρους εργασίας είναι πιο έντονη από ποτέ, υπενθυμίζοντας σε όλους τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας στους εργασιακούς χώρους.

Η εφαρμογή  των κατάλληλων μέτρων ασφάλειας στην εργασία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, προστατεύοντας παράλληλα τους εργαζομένους και την κοινωνία. Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι πρέπει να δράσουν υπεύθυνα απέναντι στην αντιμετώπιση της κρίσης COVID-19 διότι η συνεργασία όλων διαφαίνεται πρωτίστης σημασίας για το τώρα αλλά και για το μέλλον.

Ας πούμε όλοι μαζί ευχαριστώ!

Αυτή την χρονιά η ανθρωπότητα καλείται να αντιμετωπίσει μία νέα πραγματικότητα. Η πανδημία της COVID-19 μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει να πηγαίνεις καθημερινά στην δουλειά σου και να έρχεσαι αντιμέτωπος με όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το ίδιο το άτομο, τους δικούς του ανθρώπους αλλά τους ανθρώπους που έρχεται σε επαφή μαζί τους.

Φέτος η παγκόσμια ημέρα για την ασφάλεια και την υγεία στο εργασιακό περιβάλλον είναι αφιερωμένη στους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και θα συνεχίσουν να βρίσκονται για αρκετό καιρό. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι προσωπικοί μας ήρωες.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, ας πούμε ευχαριστώ στους καθημερινούς πρωταγωνιστές που φροντίζουν όλο τον κόσμο, είτε αυτοί είναι γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, είτε αυτοί είναι οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ, κούριερ, είτε οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας της πόλης σου. Σας ευχαριστούμε!

Μητροπούλου Χρύσα

Linkedin >

Δείτε επίσης

Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...
Ίσως δεν γνωρίζετε πως η ομορφιά συνδέεται με όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Τα αγγεία ...