Το πρώτο σημείο που επικεντρώνεται το βλέμμα κοιτάζοντας το είδωλό μας στον καθρέπτη είναι τα μαλλιά μας τις περισσότερες φορές. Τα μαλλιά αποτελούν όχι μόνο σημαντική πτυχή της ατομικής ταυτότητας και προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου αλλά και διαχρονικό σύμβολο ομορφιάς, δύναμης, ευεξίας, γοητείας.

Εντούτοις, μετά την καθημερινή παρατήρηση απώλειας αξιοσημείωτου αριθμού τριχών άνδρες και γυναίκες πολύ συχνά ανησυχούν για την υγεία της τρίχας, καθώς επίσης για την δική τους ψυχολογική κατάσταση και εξωτερική εμφάνιση. Η τριχόπτωση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προβληματισμούς σχετικά με την εμφάνιση των ανθρώπων και έχει συναισθηματικό αντίκτυπο που οδηγεί σε χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Βιολογία της Τρίχας

Η κάθε τρίχα αποτελεί ένα πολύπλοκο όργανο, το οποίο διαχωρίζεται στο εξωτερικό μέρος, γνωστό ως στέλεχος ή άξονας και στο εσωτερικό μέρος, το οποίο ονομάζεται τριχοθυλάκιο.

Το ανθρώπινο σώμα καλύπτεται περίπου από 5 εκατομμύρια τριχοθυλάκια κατά τη διάρκεια της γέννησης. Το μέγεθος των τριχών μπορεί να ποικίλει με την πάροδο του χρόνου, παρόλο που νέα τριχοθυλάκια δε σχηματίζονται μετά τη γέννηση (Paus & Cotsarelis, 1999).

Κύκλος Ζωής της Τρίχας

Η τρίχα ακολουθεί έναν αντίστοιχο κύκλο ζωής με αυτό του ανθρώπου, που γεννιέται, μεγαλώνει και πεθαίνει, ο οποίος διαρκεί περίπου 2-8 χρόνια και περιλαμβάνει τρία διακριτά στάδια:

  • Αναγενές στάδιο (anagen phase): η τρίχα μεγαλώνει έως ότου αποκτήσει το μεγαλύτερο δυνατό μήκος της. Η φάση αυτή διαρκεί από 2 έως 8 χρόνια. Περίπου 85% – 90% των τριχών βρίσκεται σε αυτή τη φάση.
  • Καταγενές στάδιο (katagen phase): η τρίχα έχει φθάσει στο τελικό της μήκος και σταματά να μεγαλώνει. Το στάδιο αυτό διαρκεί 2 -3 εβδομάδες. Περίπου 1% – 2% των τριχών βρίσκεται σε αυτή τη φάση.
  • Τελογενές στάδιο (telogen phase): Σε αυτό το στάδιο βρίσκεται το 5-15% των τριχών. Η φάση αυτή αρχίζει από το σημείο όπου η τρίχα απόκτησε το μεγαλύτερο δυνατό της μήκος και διαρκεί μέχρι τη στιγμή που θα πέσει.

Κληρονομικότητα (π.χ. αλωπεκία), ορμονικές μεταβολές, δερματικές παθήσεις, λήψη φαρμάκων, διατροφικές ελλείψεις, ατμοσφαιρική ρύπανση, άγχος, συναισθηματικές διαταραχές και ανεπαρκής περιποίηση μαλλιών είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μπορεί να διαταράξουν τον κύκλο ζωής της τρίχας και να οδηγήσουν σε τριχόπτωση, η οποία διακρίνεται σε δύο είδη: την γονιδιακή-κληρονομική και την εποχιακή ( 2 φορές το χρόνο).

Πέραν από την υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής με λιγότερο άγχος και καλύτερη διατροφή, αξιοσημείωτο ρόλο διαδραματίζει η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων για την περιποίηση και τη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής.

Προτεινόμενο προϊόν: Galesyn

🎄💝⛄ Πιστεύουμε στη μαγεία των Χριστουγέννων και καλωσορίζουμε τον Δεκέμβριο με το νέο Galesyn® Anti Hair Loss Solutions Promo Pack! ➡️ Galesyn® Anti Hair Loss Shampoo 300ml & Galesyn® Anti Hair Loss Lotion 100ml με 🎁 υπέροχο νεσεσερ!Αναζήτησέ το σε όλα τα φαρμακεία! #galesyn #antihairlosssolutions #xmas #christmas #gifts #bysyndesmos #welovegalesyn #antihairlosslotion #antihairlossshampoo #greekproducts

Δημοσιεύτηκε από Galesyn στις Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019

Πρωτοποριακή εμφάνιση κάνουν τα νέα προϊόντα Galesyn κατά της τριχόπτωσης που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες. Η κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά τους και οι καινοτόμες συνθέσεις τους τα καθιστούν μοναδικά και τα διαφοροποιούν.

Η νέα σειρά προϊόντων Galesyn απαρτίζεται από την Galesyn Anti-Hair Loss Lotion (100ml) και το Galesyn Anti-Hair Loss Shampoo (300ml).

Green Pharmacy - Galesyn Anti Hair loss Lotion
Green Pharmacy - Galesyn Anti Hair loss Shampoo

Διαβάστε επίσης: 6 τρόποι για να σταματήσετε την τριχόπτωση!

Δείτε επίσης

Η λαμπερή επιδερμίδα ενδέχεται να έχει διαφορετική έννοια, ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Αν έχετε ...
Γνωρίζετε τη σωστή σειρά εφαρμογής των καλλυντικών και ποια δεν πρέπει να συνδυάζουμε για να μην ...
Οι ηλεκτρολύτες είναι μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα οποία έχουν ένα μικρό ιοντικό φορτίο και ...