Η υγεία είναι το “ύψιστο αγαθό” και όχι εμπόρευμα προς πώληση, αλλά δικαίωμα το οποίο το κράτος οφείλει να παρέχει στους πολίτες του.  Οι επαγγελματίες υγείας δίνουν αυτή τη στιγμή μια τεράστια μάχη ενάντια στο νέο κορονοϊό. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και προσπαθούν να περιορίσουν με όσα “όπλα” έχουν στη φαρέτρα τους την εξάπλωση του ιού. Είναι αυτοί που θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο, για να προστατέψουν εμάς. Αυτοί που λείπουν από το σπίτι και τις οικογένειές τους και παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους. Οι επαγγελματίες υγείας είναι οι ήρωες της εποχής μας!

Όμως εκτός από τους μεγάλους ήρωες που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το υγειονομικό προσωπικό, υπάρχουν και οι ήρωες της καθημερινότητάς μας. Εκείνοι που κάθε μέρα, με προσωπικό ρίσκο (καθώς έρχονται σε επαφή με κόσμο), δουλεύουν ακούραστα στα καταστήματα που επιτρέπεται να είναι ανοικτά για να προμηθευτούμε τα φάρμακα μας.

Την ώρα που η πλειονότητα των επιχειρήσεων, για λόγους προστασίας και αποφυγής μετάδοσης και διασποράς του ιού, ανέστειλε την λειτουργίας της, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να προσφέρουν υγειονομικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία των οικογενειών τους, λόγω έλλειψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Η “μάχη” των φαρμακείων

Τους τελευταίους μήνες, στα φαρμακεία όλης της χώρας διεξάγεται ένας “πόλεμος”, για τα γνωστά είδη που βρίσκονται σε έλλειψη, που δεν είναι άλλα από τα αντισηπτικά, τις μάσκες και το οινόπνευμα, η διάθεση των οποίων σιγά σιγά φαίνεται να ομαλοποιείται. Η ζήτηση ξεπερνά κατά πολλές τάξεις μεγέθους την κάλυψη των ειδών αυτών, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να έρχονται αντιμέτωποι σε μεγάλες αντιπαραθέσεις με τους πελάτες τους. 

Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι πως η πραγματική μάχη αφορά το πώς θα αποτραπεί η διάδοση του κορονοϊού στο εσωτερικό των φαρμακείων και πώς θα παραμείνουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί υγιείς, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Ευχή όλων μας είναι να βγούμε νικητές το συντομότερο και με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες ανθρώπινων ζωών και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που δίνουν το τελευταίο διάστημα αυτή την πολύ δύσκολη μάχη με αυταπάρνηση και αφοσίωση.

Δείτε επίσης

Στη σύγχρονη απαιτητική καθημερινότητα, η διατήρηση της καλής υγείας φαντάζει πιο σημαντική από ...
Καθώς βιώνουμε τους τελευταίους μήνες της χειμερινής περιόδου, η αναζήτηση για φυσικές θεραπείες ...
Η λέξη ευεξία, που συχνά διαβάζουμε στα αγγλικά (wellness), έχει κατακλύσει την ζωή μας τα ...