Ο κύριος στόχος της στοματικής υγιεινής είναι η φροντίδα των δοντιών και η αποφυγή των προβλημάτων από ελλιπή καθαρισμό από τις τροφές που προκαλούν τη μικροβιακή οδοντική πλάκα.

Το λεπτό στρώμα μικροβίων που συσσωρεύεται πάνω στα δόντια είναι η αιτία των οδοντικών προβλημάτων.

Πόσοι όμως γνωρίζουμε, ότι πρέπει να φροντίζουμε σωστά την στοματική μας υγιεινή, καθώς από τα δόντια μπορεί να προκύψουν και άλλα θέματα υγείας; 

Καθημερινό βούρτσισμα

Το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών αποτελεί βασική φροντίδα για την καλή στοματική υγιεινή. Πρέπει να γίνεται μετά από κάθε γεύμα και τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Σωστή επιλογή οδοντόβουρτσας

Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών, γίνεται με κυκλικές κινήσεις και διαρκεί περίπου 3 λεπτά. Οι οδοντόβουρτσες είναι προτιμότερο να είναι μαλακές ή μέτριες και να αλλάζονται κάθε 3 με 4 μήνες.


50% Στις Oral-B Pro1 750 Design Edition Black, Pink & White (1/3-30/4/2022)

Προσφορά -50% με τη χρήση της Κάρτας Μέλους “Green Your Health” στις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες Oral-B Pro1 750 Design Edition Black, Pink & White από 1 Μαρτίου έως 30 Απριλίου 2022.


Τεχνητές Οδοντοστοιχίες

Οδοντοστοιχίες και άλλες κινητές προσθετικές αποκαταστάσεις, πρέπει να καθαρίζονται με βούρτσα και απλό νερό και σαπούνι ή με τα διάφορα διαλύματα καθαρισμού που κυκλοφορούν στο εμπόριο.


30% Στο Fixodent Καθαριστικό Τεχνητής Οδοντοστοιχίας (1/3-30/4/2022)

Προσφορά -30% με τη χρήση της Κάρτας Μέλους “Green Your Health” στο Fixodent Καθαριστικό Τεχνητής Οδοντοστοιχίας από 1 Μαρτίου έως 30 Απριλίου 2022.


Επίσκεψη στον οδοντίατρο

Όσο σωστά και αν περιποιούμαστε τα δόντια μας και την στοματική μας υγιεινή, δεν πρέπει να παραλείπουμε την επίσκεψη στον οδοντίατρο 1 με 2 φορές τον χρόνο.

Δείτε επίσης

Στη σύγχρονη απαιτητική καθημερινότητα, η διατήρηση της καλής υγείας φαντάζει πιο σημαντική από ...
Καθώς βιώνουμε τους τελευταίους μήνες της χειμερινής περιόδου, η αναζήτηση για φυσικές θεραπείες ...
Η λέξη ευεξία, που συχνά διαβάζουμε στα αγγλικά (wellness), έχει κατακλύσει την ζωή μας τα ...