Παρότι οι διακοπές πρέπει να είναι ξέγνοιαστες, πολλές φορές κρύβουν παγίδες.

Τώρα που το καλοκαίρι είναι στο προσκήνιο, οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να σκεφτούν τίποτα καλύτερο από το να περάσουν ευχάριστες και χαλαρωτικές στιγμές στην παραλία. Ο καλοκαιρινός ήλιος είναι πολύ ευεργετικός για τον οργανισμό μας και επίσης προσδίδει στο δέρμα μας μία σοκολατένια απόχρωση. 

Ωστόσο, αν δεν είμαστε προσεκτικοί, μπορεί να αποβεί αρκετά επικίνδυνος! Και αυτό γιατί η υπερβολική έκθεση στις υπεριώδεις (UV) ακτίνες  του ήλιου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις του δέρματος και της υγείας.

Γι’αυτό το λόγο θα πρέπει να ακολουθούμε ορισμένους πολύτιμους κανόνες προστασίας για να περάσουμε ξέγνοιαστα την περίοδο των καλοκαιρινών μας διακοπών:

– Ξεκινήστε με μικρές περιόδους ηλιοθεραπείας 5 με 10 λεπτά δύο φορές την ημέρα. Σταδιακά αυξήστε την παραμονή σας στον ήλιο.

– Μην εκτίθεστε στην ηλιακή ακτινοβολία στις ώρες αιχμής που ο ήλιος είναι πολύ δυνατός (12:00 –16:00)

Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό με δείκτη, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.

– Κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας να φροντίζετε για την συνεχή ενυδάτωσή σας πίνοντας νερό, χυμούς και τσάι και αποφεύγοντας τα αναψυκτικά.

– Μετά την ηλιοθεραπεία το καλύτερο είναι ένα δροσερό ντους, που θα απομακρύνει το υπολείμματα από το λάδι ή το αντηλιακό, καθώς και το αλάτι από τη θάλασσα. Μετά το ντους συνιστάται η χρήση μιας καλής ενυδατικής λοσιόν σε όλο το σώμα για να αποτρέψετε την ξηρότητα.

– Εάν θεωρείτε ότι το δέρμα σας γίνεται πολύ ξηρό και εύθραυστο μετά από ηλιοθεραπεία χρησιμοποιήστε καθημερινά μια ενυδατική λοσιόν.

– Τέλος, μην ξεχνάτε το καπέλο και τα γυαλιά σας.

Δείτε επίσης

Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...
Ίσως δεν γνωρίζετε πως η ομορφιά συνδέεται με όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Τα αγγεία ...