Πολλά έχουν γραφτεί για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας και λίγο πολύ όλες γνωρίζουμε μικρά μυστικά που αφορούν τη φροντίδα της. Όμως πόσες από εμάς γνωρίζουμε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση της και τα οποία είναι εξίσου σημαντικά ώστε να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα;

Πάμε να τα γνωρίσουμε στη συνέχεια:

Κάνετε μπάνιο με καυτό νερό

Το ζεστό νερό αφυδατώνει το δέρμα. Ειδικά σε δέρματα ευαίσθητα ή δέρματα με έκζεμα, το ζεστό νερό επιδεινώνει την κατάσταση. Ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε πρώτα ζεστό νερό και έπειτα κρύο, το δέρμα μπορεί να πάθει σοκ από την έντονη διαφορά θερμοκρασίας. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του μπάνιου.

Δεν αφαιρείτε το μακιγιάζ

Πολλές φορές δεν αφαιρείτε το μακιγιάζ της ημέρας πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα χημικά μπορούν πραγματικά να καταστρέψουν το δέρμα σας. Κάθε μέρα, πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι, είναι σημαντικό να αφαιρείτε όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ από το πρόσωπό σας και αν είναι εφικτό φρεσκάρετε το δέρμα σας με λίγη τονωτική λοσιόν.

Τρίβετε το πρόσωπό σας

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε βουρτσάκι για να πλύνετε το πρόσωπό σας. Το μόνο που χρειάζεται το δέρμα σας είναι ένα απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας και ένα ήπιο δερματολογικό καθαριστικό. Πλύνετε το πρόσωπό σας μία ή δύο φορές την ημέρα σε χλιαρό ή κρύο νερό και ξεπλένετε πάντα καλά.

Σκουπίζετε το δέρμα σας με σκληρές κινήσεις

Μερικοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να σκουπίζουν το δέρμα τους κάνοντας κοφτές και σκληρές κινήσεις μόλις βγαίνουν από το ντους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καλή ιδέα καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει ερεθισμούς και ξηρότητα. Ο καλύτερος τρόπος για να σκουπίζεστε είναι ταμποναριστά με μια μαλακή, στεγνή πετσέτα χωρίς να την σέρνετε πάνω στο δέρμα σας.

Δεν κάνετε απολέπιση

Η απολέπιση του δέρματος (είτε με χημικές ουσίες είτε μηχανικά με κόκκους ανάλογα με τις ανάγκες και την ηλικία του δέρματος) είναι μια διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Η διαδικασία αυτή είναι πολύτιμη για το δέρμα καθώς το διατηρεί καθαρό και ομοιόμορφο όμως είναι σημαντικό να μην υπερβάλλουμε καθότι μπορεί να το ερεθίσουμε. Η απολέπιση είναι καλό να γίνεται 1-2 φορές το πολύ την εβδομάδα ώστε να καθαρίζουν οι πόροι από τους ρύπους και να ακολουθεί η καθημερινή περιποίηση ενυδάτωσης ή άλλων θεραπειών του δέρματος.

Αγγίζετε το δέρμα σας συχνά

Πολλές φορές μέσα στη μέρα όταν ασυνείδητα αγγίζετε το πρόσωπό σας, μεταφέρετε από τα χέρια σας στο πρόσωπό σας  μικρόβια και άλλους ρύπους προκαλώντας έτσι ακμή ή μαύρα στίγματα. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να θυμάστε να αγγίζετε το δέρμα σας όσο το δυνατόν λιγότερο και να διατηρείτε τα χέρια σας καθαρά ώστε να μην μολύνετε την επιδερμίδα σας. Επιπλέον στο τέλος της ημέρας καλό είναι να πλένετε με ήπια δερματολογικά καθαριστικά το πρόσωπό σας.

Πληροφορίες αντλήθηκαν από το διαδίκτυο

Δείτε επίσης

Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...
Ίσως δεν γνωρίζετε πως η ομορφιά συνδέεται με όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Τα αγγεία ...