Η βουλωμένη μύτη ή αλλιώς ρινική συμφόρηση αποτελεί ένα κοινό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς, με την αποτελεσματική αντιμετώπισή της να είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Η ρινική συμφόρηση ακόμα κι αν επιμένει για μέρες δε χρειάζεται αντιβίωση για να ξεβουλώσει. Δεν αντιμετωπίζεται με αντιβίωση και μπορεί η λήψη της να είναι περισσότερο επιβλαβής παρά σωτήρια για την υγεία του.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που εμφανίζεται η ρινική συμφόρηση καλό είναι να προβεί κανείς σε άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπισή της.

Για το λόγο αυτό συγκεντρώσαμε, μερικές συμβουλές που μπορείτε να κάνετε ώστε να αποσυμφορήσετε τη βουλωμένη σας μύτη.

Φυσήξτε τη μύτη σας

Η καλύτερη τεχνική είναι να βάλετε ένα δάχτυλο πάνω στο ένα ρουθούνι, ενώ φυσάτε απαλά για να καθαρίσετε το άλλο.

Πιείτε υγρά

Καταναλώστε άφθονα υγρά, τα οποία βοηθούν να υποχωρήσει η συμφόρηση, ενώ παράλληλα υγραίνουν το λαιμό  και εμποδίζουν την αφυδάτωση

Πλύσεις με αλατόνερο

Το διάλυμα θαλασσινού νερού μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε και τη ρινική συμφόρηση. Όταν αισθάνεστε έντονο μπούκωμα στη μύτη, κάντε 2-3 φορές την ημέρα πλύσεις με αλατόνερο ή διάλυμα θαλασσινού νερού.

Υγραντήρας

Όταν η ατμόσφαιρα είναι ξηρή, ο υγραντήρας αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας και ανακουφίζει τη συμφόρηση. Μην παραλείπετε να τον κρατάτε καθαρό για να αποφύγετε τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας, η οποία θα επιδεινώσει τα συμπτώματα.

Δείτε επίσης

Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα μας. Είναι το κύριο συστατικό των συνδετικών ...
Ως κατακράτηση υγρών γνωρίζουμε την υπερβολική συσσώρευση υγρών μέσα στο σώμα. Κάποια βασικά ...
Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...