Το καλοκαίρι πλησιάζει και το άγχος μεγαλώνει για το πώς θα βγούμε στις παραλίες. Η επιθυμία όλων μας είναι να αποκτήσουμε ένα καλογυμνασμένο και σφριγηλό σώμα. 

Η κύρια αιτία που μας απασχολεί λίγο πριν βγούμε στις παραλίες είναι η κυτταρίτιδα. Η ύπαρξη της είναι απολύτως φυσιολογική και αφορά περίπου το 90% των γυναικών ανεξαρτήτως ηλικίας και βάρους.

Τι είναι όμως η κυτταρίτιδα;

Πρόκειται για την εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Συνήθως εμφανίζεται στους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς, την κοιλιά και τα χέρια. Τα πρώιμα στάδια της κυτταρίτιδας σε μεγάλο ποσοστό ξεκινούν ήδη από την εφηβεία, λόγω των ορμονικών μεταβολών που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη περίοδο.

Πού οφείλεται;

Κληρονομικότητα: Φαίνεται πως παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας όπως επίσης και ο σωματότυπος.

Διατροφή: Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, υδατάνθρακες, τα γλυκά, οι αλμυρές τροφές καθώς και αναψυκτικά, είναι υπεύθυνη για την κατακράτηση υγρών και την κυτταρίτιδα.

Ορμονικές μεταβολές: Οι ορμόνες επηρεάζουν σημαντικά την εμφάνιση κυτταρίτιδας, με κύριους ένοχους τα οιστρογόνα καθώς ο λιπώδης ιστός επηρεάζεται από τις απότομες μεταβολές των επιπέδων τους. Επιπρόσθετα, οι ορμονικές μεταβολές, στην εφηβεία, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στην εμμηνόπαυση και κατά τους πρώτους μήνες λήψης αντισυλληπτικών χαπιών, ενεργοποιούν τη διαδικασία εναπόθεσης λίπους και ευνοούν την κατακράτηση υγρών, συμβάλλοντας στην εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Τρόπος ζωής: Η καθιστική ζωή, το κάπνισμα, η έλλειψη σωματικής άσκησης και το άγχος επιτείνουν το φαινόμενο της κυτταρίτιδας λόγω της μείωσης του μεταβολισμού, της κατακράτησης υγρών και του οξειδωτικού στρες.

Πώς θα την Αντιμετωπίσεις

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής θα βοηθήσει μεταξύ άλλων και στη μείωση της κυτταρίτιδας. Συγκεκριμένα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις είναι:

-Πιες νερό

-Γυμνάσου

-Κάνε Μασάζ

-Αντικυτταριτιδικά προϊόντα

Ενημερώσου για τις προσφορές του δικτύου φαρμακείου Green Pharmacy σε όλα τα προϊόντα αδυνατίσματος!

Δείτε επίσης

Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...
Ίσως δεν γνωρίζετε πως η ομορφιά συνδέεται με όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Τα αγγεία ...