Ίσως δεν γνωρίζετε πως η ομορφιά συνδέεται με όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Τα αγγεία εξασφαλίζουν την κυκλοφορία του αίματός μας. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι που δίνουν στο δέρμα το ρόδινο χρώμα του. Όταν, λοιπόν, τα αγγεία χάνουν την ελαστικότητά τους, η κυκλοφορία του αίματος δεν συμβαίνει σωστά και αυτό φαίνεται στο δέρμα μας.
Τα έντερά μας επίσης σχετίζονται με την εμφάνισή μας. Όταν ο οργανισμός μας δεν αποβάλλει σωστά τα περιττά συστατικά, τα κύτταρά μας δηλητηριάζονται, οι πόροι κλείνουν και, συχνά, δημιουργείται ακμή ή άλλα δερματικά προβλήματα.

Γενικώς, οι διατροφικές μας συνήθειες αποτυπώνονται στο πρόσωπό μας και το δέρμα μας, σε συνδυασμό πάντα και με τα γονίδια του καθενός και της καθεμιάς μας. Η σύσταση και η ενυδάτωση του δέρματος, στοιχεία ομορφιάς, βρίσκονται στο χέρι μας και μπορούμε να τις ελέγξουμε μέσω της διατροφής μας.Η ομορφιά, λοιπόν, ξεκινά από μέσα και αποδίδει τα μέγιστα με έναν αρμονικό συνδυασμό εξωτερικής φροντίδας, η οποία, όμως, από μόνη της δεν αρκεί.

Η επιδερμίδα λάμπει χάρη στα καλά λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο και τα Ω-λιπαρά. Η ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα επιβαρύνουν το δέρμα, ενώ αντιθέτως το πυρίτιο (αλήθεια, το είχατε ακουστά;) βοηθά στην ομορφιά και την υγεία, καθώς απαιτείται για την παραγωγή του πρωτεϊνικού κολλαγόνου. Η βρώμη και οι μπανάνες περιέχουν πυρίτιο, όπως επίσης και εξειδικευμένα, φαρμακευτικά συμπληρώματα διατροφής, τα οποία μπορεί να μας βοηθήσουν να ελέγξουμε καλύτερα την πρόσληψή του.

Τα παρακάτω τρόφιμα συμβάλλουν σε ένα λαμπερότερο δέρμα και μια πιο υγιή, ενυδατωμένη όψη: μαρούλι, ντομάτα, φράουλα, σόγια, μήλο, αμύγδαλο-καρύδι, αυγό, μαύρη σοκολάτα και ελαιόλαδο.

Το νερό δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή μας διατροφή: αναζωογονούμε όλο το σώμα και αφυπνίζουμε τα κύτταρά μας, προστατεύοντας τα όργανα και το δέρμα μας από αφυδάτωση που μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτεροι. Ο σωστός ύπνος επισφραγίζει μια ισορροπημένη διατροφή και μας κάνει να δειχνουμε και να είμαστε πιο υγιείς και όμορφοι.

Δείτε επίσης

Ως κατακράτηση υγρών γνωρίζουμε την υπερβολική συσσώρευση υγρών μέσα στο σώμα. Κάποια βασικά ...
Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...