Το ενοχλητικό αίσθημα του πονόλαιμου συνήθως συνοδεύεται από δυσκολία στην κατάποση, η οποία προκαλεί δυσφορία. Είτε προκαλείται από ιό είτε από βακτήριο, το μόνο σίγουρο είναι ότι “απαιτεί” ανακούφιση.

Συγκεντρώσαμε ορισμένους τρόπους που θα σας ανακουφίσουν από τον πόνο και θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα.

Παστίλιες

Αρκετές φαρμακευτικές παστίλιες μαλακώνουν το λαιμό, καταπραΰνουν τον πόνο ενώ έχουν και ήπια αντισηπτική δράση. Περιέχουν ενεργά συστατικά που διαθέτουν αντιβακτηριδιακές, αντιϊκές, ή και αντιφλεγμονωδείς ιδιότητες. Ακόμη και οι καραμέλες μέντας αυξάνουν την παραγωγή σάλιου και διατηρούν τον λαιμό ενυδατωμένο.

Σιρόπι

Τα μη συνταγογραφούμενα σιρόπια δημιουργούν μια προστατευτική μεμβράνη στο λαιμό καταπραΰνοντας το βήχα και προστατεύοντας τις ανώτερες αναπνευστικές οδούς.

Πιείτε πολλά υγρά

Όταν δεν καταναλώνετε πολλά υγρά δεν παράγεται αρκετό σάλιο και βλέννα με αποτέλεσμα να δημιουργείται ξηρότητα κάτι που κάνει τη φλεγμονή χειρότερη.

Κοιμηθείτε

Αν ο πονόλαιμος οφείλεται σε ιογενή λοίμωξη, τότε χρειάζεστε ύπνο και ξεκούραση προκειμένου ο οργανισμός ξεκουραστεί και το ανοσοποιητικό να αντιμετωπίσει τον παθογόνο μικροοργανισμό.

Δείτε επίσης

Ο επιχείλιος έρπης επηρεάζει τα χείλη όπως και το εσωτερικό του στόματος ή την περιοχή γύρω από ...
Η κατακράτηση υγρών είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τόσο τους άντρες όσο και τις ...
Η λαμπερή επιδερμίδα ενδέχεται να έχει διαφορετική έννοια, ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Αν έχετε ...