Κάθε χρόνο, όταν πλησιάζει η Πρωτοχρονιά, συνηθίζουμε να κάνουμε μια ανασκόπηση του χρόνου που πέρασε. Μετά την ανασκόπηση, τις περισσότερες φορές, ακολουθούν σκέψεις για τους στόχους, που θέλουμε να βάλουμε τη νέα χρονιά. Για τον κάθε άνθρωπο, οι στόχοι είναι διαφορετικοί. Μπορεί να σχετίζονται με τη δουλειά του, με την οικογένειά του και με οτιδήποτε άλλο επιθυμεί ο καθένας μας.

Εμείς, σας προτρέπουμε τη νέα χρονιά να βάλετε στόχο να αγαπήσετε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας. Από όταν ήμασταν μικροί, οι γονείς μας ρώταγαν πόσο πολύ αγαπάμε τη μαμά, τον μπαμπά, τα αδέλφια μας, τη γιαγιά και όλους τους άλλους σημαντικούς ανθρώπους μας. Την ίδια ερώτηση συνηθίζουμε να κάνουμε κι εμείς ως γονείς πλέον στα παιδιά μας. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον όμως αν κάποια στιγμή ρωτάγαμε τα παιδιά μας, πόσο πολύ αγαπάνε τον εαυτό τους.

Είναι πολύ σημαντικό, να μαθαίνουμε, από μικρή κιόλας ηλικία, να αγαπάμε τους γύρω μας, να νοιαζόμαστε για αυτούς, να τους σεβόμαστε και να θέλουμε να είναι καλά. Η ενσυναίσθηση και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους άλλους ανθρώπους είναι πολύ βασικό, αν θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο από ό,τι είναι. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να μαθαίνουμε να αγαπάμε και να νοιαζόμαστε και για τον εαυτό μας.

Η αγάπη για τον εαυτό μας δεν έχει να κάνει με τον εγωκεντρισμό, ο οποίος έχει μια αρνητική χροιά. Πιο πολύ εστιάζουμε στο πραγματικό ενδιαφέρον, που μπορούμε να δείξουμε για μας. Να αφιερώσουμε δηλαδή χρόνο για να ακούσουμε τις σκέψεις μας, να αφουγκραστούμε τις ουσιαστικές ανάγκες μας, να επενδύσουμε την ενέργειά μας στο να γίνουμε καλύτεροι.

Αγαπάω τον εαυτό μου, σημαίνει, ότι νοιάζομαι για την υγεία μου, προσέχω τη διατροφή μου, ασκούμαι, φροντίζω την εμφάνισή μου, εξελίσσω τον εαυτό μου, μορφώνομαι, καλλιεργώ τις δεξιότητές μου, βελτιώνω τις αδυναμίες μου και επιδιώκω την ψυχική μου ισορροπία.

Στη φετινή μας ανασκόπηση ας αφιερώσουμε λίγα λεπτά για να επιβραβεύσουμε επίσης τον εαυτό μας για όλα όσα κατάφερε αλλά και για όσα προσπάθησε να καταφέρει, άσχετα με το αποτέλεσμα. Περάσαμε μια δύσκολη χρονιά και πραγματικά όλοι μας αξίζουμε ένα μεγάλο μπράβο!

Τις φετινές γιορτές σάς ευχόμαστε η ψυχή σας να γεμίσει με αγάπη για όλον τον κόσμο αλλά και για εσάς τους ίδιους. Να φροντίζετε τον εαυτό σας, να τον αγαπάτε και να είστε πάντα περήφανοι για αυτόν!

Δείτε επίσης

Ως κατακράτηση υγρών γνωρίζουμε την υπερβολική συσσώρευση υγρών μέσα στο σώμα. Κάποια βασικά ...
Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...