Το γύρο του ελληνικού διαδικτύου κάνει η καμπάνια του Υπουργείου Υγείας με τίτλο “Μένουμε Σπίτι”, η οποία παρακινεί τους πολίτες να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν σπίτι, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η εν λόγω εικόνα απεικονίζει ένα σπίτι που επάνω γράφει την φράση: “Μένουμε Σπίτι”.

“Μένουμε Σπίτι. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα. Δίνουμε προτεραιότητα για την εξέταση στα νοσοκομεία στους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα & σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. #μένουμεσπίτι”.

“Μείωση της καμπύλης” (#FlattenTheCurve)

Μία υποτιθέμενη “πλημμύρα’ στα νοσοκομεία μπορεί να αποφευχθεί εάν επιλέξουμε να μένουμε περισσότερο μέσα στο σπίτι.

“Ακόμα και αν δεν μειωθεί ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, το να μειωθεί ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού μπορεί να φανεί υψίστης σημασίας”, έγραψε στο Twitter ο Carl Bergstrom, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, ενώ δίπλα δημοσίευσε και ένα γράφημα που δημιουργήθηκε από τον Drew Harris και κοινοποιήθηκε από την ιστοσελίδα Economist.

Το γράφημα αυτό, το οποίο συνοδεύεται από το hashtag #FlattenTheCurve (=Μείωση της καμπύλης), έχει γίνει viral.

Η “Μείωση της Καμπύλης” σημαίνει ότι όλα τα μέτρα πρόληψης που έχουν να κάνουν με απομόνωση ή αποφυγή συσσώρευσης μεγάλου αριθμού ανθρώπων, που εφαρμόζονται σε μέρη όπως η Ιταλία και η Νότια Κορέα και σε μικρότερη κλίμακα σε μέρη όπως το Σιάτλ και η κομητεία Σάντα Κλάρα, Καλιφόρνια, δεν αφορούν τόσο την πρόληψη των ασθενειών, όσο την επιβράδυνση του ποσοστού που οι ασθενείς μεταδίδουν τον ιό.

“Εάν οι περισσότεροι αποφεύγαμε της συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους , θα μειώναμε τον ρυθμό εξάπλωσης της νόσου”, δήλωσε στο Vox η Emily Landon, που ειδικεύεται σε μολυσματικές νόσους στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. “Αυτό θα σημαίνει ότι η μαμά μου και η μαμά σου θα έχουν ένα διαθέσιμο κρεβάτι στο νοσοκομείο εάν ποτέ το χρειαστούν”.

“Όσο περισσότεροι νέοι και υγιείς άνθρωποι είναι άρρωστοι , τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των άρρωστων ηλικιωμένων, και άλλο τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης”, δήλωσε η Landon.

Δείτε επίσης

Ως κατακράτηση υγρών γνωρίζουμε την υπερβολική συσσώρευση υγρών μέσα στο σώμα. Κάποια βασικά ...
Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...