Η μόλυνση με τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι είτε ασυμπωματική σε περίπου 80% των μολυσμένων ανθρώπων, είτε μπορεί να οδηγήσει σε πυρετό ή σοβαρή ασθένεια.

Μέχρι σήμερα δεν έχει τεκμηριωθεί καμία μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω περιστασιακής επαφής.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, κόπωση και πόνους στο σώμα, ναυτία, έμετο, περιστασιακά με δερματικό εξάνθημα (στον κορμό του σώματος) και διογκωμένους λεμφαδένες.

Τα συμπτώματα της σοβαρής νόσου (όπως η εγκεφαλίτιδα του Δυτικού Νείλου ή η μηνιγγίτιδα ή η πολιομυελίτιδα του Δυτικού Νείλου) περιλαμβάνουν κεφαλαλγία, υψηλό πυρετό, δυσκαμψία του αυχένα, δυσκοιλιότητα, αποπροσανατολισμό, κώμα, τρόμο, σπασμούς, μυϊκή αδυναμία και παράλυση.

Η περίοδος επώασης είναι συνήθως 3 έως 14 ημέρες.

Πώς μεταδίδεται η λοίµωξη από ιό του ∆υτικού Νείλου;

– Μολυσμένα κουνούπια: Ο κύριος τρόπος μετάδοσης είναι µέσω τσιμπήματος μολυσμένου κουνουπιού (συνήθως το κοινό κουνούπι). Τα κουνούπια μολύνονται από άρρωστα πτηνά.

– Μεταγγίσεις, μεταμοσχεύσεις: Σε πολύ µικρό αριθμό περιπτώσεων έχει αναφερθεί μετάδοση του ιού από µμεταμόσχευση οργάνου, μετάγγιση αίματος και σπάνια από τη μητέρα στο έμβρυο (συγγενής λοίμωξη).

– Ο ιός δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. ∆εν μεταδίδεται µέσω της συνήθους κοινωνικής (π.χ. άγγιγμα, φιλί), σεξουαλικής ή άλλης επαφής.

Μπορείτε να προστατευθείτε από τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών με τα κατάλληλα εντομοαπωθητικά της Jungle Formula.

Ενημερωθείτε για τις προσφορές του δικτύου Φαρμακείων Green Pharmacy Νότιας Πελοποννήσου εδώ.

Δείτε επίσης

Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...
Ίσως δεν γνωρίζετε πως η ομορφιά συνδέεται με όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Τα αγγεία ...