Πρώτος ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε τον όρο «θαλασσοθεραπεία», προκειμένου να περιγράψει τις θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού.

Οι συχνές επισκέψεις στη θάλασσα έχουν θετικά αποτελέσματα σε έναν αριθμό παθήσεων. Τα μπάνια στη θάλασσα δεν αποτελούν μόνο μια μορφή διασκέδασης. Η σύσταση του θαλασσινού νερού προσφέρει και ένα αίσθημα αναζωογόνησης και ευεξίας.

Οφέλη του θαλασσινού νερού στο δέρμα

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του θαλασσινού νερού για την υγεία έγκειται στην ικανότητά του να θεραπεύσει το κατεστραμμένο και ερεθισμένο δέρμα. Το θαλασσινό νερό μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να θεραπεύσει πολλές παθήσεις του δέρματος, όπως η ατοπική δερματίτιδα, οι ευρυαγγείες, η ψωρίαση και το έκζεμα.

Το θαλασσινό νερό βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το κολύμπι στη θάλασσα συμβάλει σημαντικά στη γενική υγεία. Αυξάνει το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα, καθώς και την ποσότητα των ωφέλιμων στοιχείων που χρειάζεται το αίμα για να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες.

Το θαλασσινό νερό συμβάλει στην ψυχολογική και συναισθηματική ευεξία

Η μείωση του στρες και η επούλωση του νου είναι όμως ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του θαλασσινού νερού για την υγεία.

Επηρεάζει θετικά το μυαλό!
Τέλος, το θαλασσινό νερό βοηθάει στην ψυχική ισορροπία, και προκαλεί μια πιο χαλαρή συμπεριφορά ενάντια σε καταστάσεις που δημιουργούν στρες.

Δείτε επίσης

Ως κατακράτηση υγρών γνωρίζουμε την υπερβολική συσσώρευση υγρών μέσα στο σώμα. Κάποια βασικά ...
Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...