Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι ονειρευόμαστε να βγούμε στην παραλία με τέλειο σώμα. Εμείς σας δίνουμε ορισμένες διατροφικές συμβουλές για να αποτοξινωθείτε γρήγορα, χωρίς να πεινάσετε.

Όχι δίαιτα αλλά σωστή διατροφή

Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά είναι η δίαιτα. Και το πρώτο συναίσθημα που μας δημιουργείται είναι το άγχος. Το ιδανικό, λοιπόν, είναι να φτιάξουμε ένα διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες μας, το οποίο θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε ευκολότερα. Φροντίστε, να κάνετε τη σωστή διατροφή τρόπο ζωής και όχι αγγαρεία.

Όχι στις υπερβολές

Ξέρουμε πώς νιώθετε όταν βλέπετε ότι το φόρεμα ή το τζιν σας στένεψαν αρκετά. Το κλειδί είναι να μην αγχωθείτε τόσο ώστε να αποφασίσετε να μειώσετε στο μισό την πρόσληψη θερμίδων σας και να γυμνάζεστε ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο. Δελεαστικό αρχικά, αλλά άσκοπο και κουραστικό μακροπρόθεσμα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα αισθήματα ενοχής, τις εξαντλητικές δίαιτες και τις ακρότητες που σας επιβαρύνουν περισσότερο σωματικά και ψυχολογικά.

Περπάτημα

Tο περπάτηµα είναι η απλούστερη µορφή άσκησης που εκτιµάται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσµο. Επιστήμονες μας υπενθυµίζουν συνεχώς ότι το περπάτηµα έχει δεκάδες πλεονεκτήµατα για την υγεία και την ψυχολογία µας. Μάλιστα, όχι µόνο µας κάνει καλό όταν περπατάµε, αλλά το ότι περπατάµε αποδεικνύει ότι είµαστε καλά. Χωρίς συγκεκριµένο εξοπλισµό και με µόνο γυμναστή τον εαυτό µας!

Ενυδατωθείτε

Η ενυδάτωση είναι σύμμαχος στην προσπάθεια σας για απώλεια ή διατήρηση βάρους. Ένας καλά ενυδατωμένος οργανισμός είναι πιο ικανός να κάψει το περιττό λίπος και ν’ απομακρύνει τοξίνες και άχρηστες ουσίες. Κύρια πηγή ενυδάτωσης αποτελεί το νερό καθώς και οι φρέσκοι χυμοί, το πράσινο τσάι, ο καφές, το γάλα και οι σούπες. Μην ξεχνάτε την καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μειώστε το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά. Το σώμα σας θα σας «ευχαριστήσει» για τις επιλογές σας.

Καθημερινές συνήθειες

Φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, καθώς το να προσπαθείτε να χάσετε βάρος με λίγες ώρες ύπνου είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ο ποιοτικός 8ωρος ύπνος μειώνει την έκκριση κορτιζόλης, που ρυθμίζει τα επίπεδα του στρες και της όρεξης. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου κάνει το σώμα να καίει λιγότερους υδατάνθρακες, αποθηκεύοντας έτσι περισσότερο λίπος.

Extra tip: Θυμηθείτε πως ο πιο σωστός ρυθμός απώλειας βάρους είναι μέχρι 1 κιλό την εβδομάδα.

Δείτε επίσης

Ως κατακράτηση υγρών γνωρίζουμε την υπερβολική συσσώρευση υγρών μέσα στο σώμα. Κάποια βασικά ...
Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...