Το να παραμένει κανείς δροσερός όταν οι θερμοκρασίες αγγίζουν «ταβάνι» δεν έχει να κάνει μόνο με την άνεση. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας από θερμοπληξία,  εξάντληση ακόμα και εγκεφαλικό.

Αξίζει να διευκρινιστεί πώς το κύμα καύσωνα σημαίνει μια περίοδο ασυνήθιστα υψηλής θερμοκρασίας που διαρκεί από δυο ημέρες ή περισσότερο και συχνά συνδυάζεται με υπερβολική υγρασία.

Ας ανακαλύψουμε μερικές απλές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να μας παραμείνουμε δροσεροί τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

1. Ελέγχουμε τον κλιματισμό: Όσο πιο νωρίς κάνουμε έλεγχο στα κλιματιστικά μας, τόσο το καλύτερο. Καλό είναι κάθε χρόνο να συμβουλευόμαστε έναν επαγγελματία κλιματισμού και να συντηρούμε το air condition μας.

2. Αν δεν έχουμε στο σπίτι air condition, προμηθευόμαστε αντίστοιχα αντικείμενα: Οι φορητοί ανεμιστήρες και οι ανεμιστήρες οροφής είναι απαραίτητοι, εφόσον δεν έχουμε air condition. Αν δεν έχουμε στο σπίτι, καλό είναι να προμηθευτούμε από νωρίς, ενώ αν έχουμε, επιβάλλεται να ελέγξουμε αν δουλεύουν κανονικά.

3. Θα πρέπει να καλύψουμε τα παράθυρα από όπου έρχεται ήλιος: Για να αποτρέψουμε τις αχτίδες του ήλιου να εισχωρήσουν στο σπίτι και να φέρουν ζέστη, θα πρέπει να διατηρούμε κλειστά τα παντζούρια σε τζαμαρίες και παράθυρα, κατά την διάρκεια της ημέρας. Την ίδια στιγμή αν δεν έχουμε κουρτίνες ή κάτι άλλο που να τα καλύπτει, θα πρέπει να αγοράσουμε.

4. Να έχουμε πάντα παγωμένο νερό:  Η κατανάλωση κρύου νερού μπορεί να έχει διπλό όφελος λόγω της ενυδάτωσης, ενώ παράλληλα μας δροσίζει. Επιπλέον, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι είναι απαραίτητο να αρχίσουμε να πίνουμε νερό, πριν διψάσουμε.

5. Εκμεταλλευόμαστε τη δροσιά της νύχτας: Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ζέστη είναι υπερβολική, καλό είναι να επιλέγουμε το βράδυ για να “αερίσουμε” το σπίτι σας. Τις ώρες αυτές, θα πρέπει να ανεβάζουμε τις τέντες για να διευκολύνουμε τον αέρα να κυκλοφορήσει καλύτερα και να μειώνεται ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία.

Δείτε επίσης

Η συστηματική και σωστή στοματική υγιεινή είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για ένα φυσικό, ...
Η εχινάκεια αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα, μια και είναι ...
Ο  Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) σε σχετική λίστα που ανάρτησε, ενημερώνει το κοινό ...