Η απώλεια βάρους είναι ένα θέμα που δημιουργεί σε πολλούς άγχος, καθώς πρέπει να ακολουθηθεί  ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής. Αναφορικά με την απώλεια βάρους, δεν βοηθούν όλες οι βιταμίνες και τα μέταλλα με τον ίδιο τρόπο.

Για το λόγο αυτό συγκεντρώσαμε τις βιταμίνες που μπορούν να βοηθήσουν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την καταπολέμηση το περιττού λίπος.

Βιταμίνη

Αυτές οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τον μεταβολισμό. Η κύρια λειτουργία των βιταμινών Β είναι να βοηθούν το σώμα σας να μεταβολίζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη και να χρησιμοποιεί την αποθηκευμένη ενέργεια που υπάρχει στα τρόφιμα. Τα χαμηλά επίπεδα μίας ή περισσότερων από αυτές τις βιταμίνες σημαίνουν ότι ο μεταβολισμός σας δεν λειτουργεί σωστά.

 

Βιταμίνη D

Το σώμα μπορεί να πάρει όλη τη βιταμίνη D που χρειάζεται από τον ήλιο, ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα περνούν πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους. Οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει χαμηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D στον ορό σε παχύσαρκα άτομα. Ο ακριβής ρόλος της βιταμίνης D στην απώλεια βάρους παραμένει ασαφής.

 

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των ορμονών του θυρεοειδούς αδένα οι οποίες συμβάλλουν στο τρόπο που τα κύτταρα του σώματός μας χρησιμοποιούν την ενέργεια, η οποία επηρεάζει το ρυθμό του μεταβολισμού.

 

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα αλλά και για άλλες λειτουργίες, όπως:

  • ο έλεγχος της γλυκόζης στο αίμα
  • η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
  • η διατήρηση της υγείας των οστών
  • η ενίσχυση του νευρικού συστήματος

 

Πράσινο τσάι

Διάσημο και αγαπημένο για τις ιδιότητές του, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού χαρακτηρίζεται για την εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωσή του σε πολυφαινόλες, οι οποίες χάρη στις ισχυρές ιδιότητές τους καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, ενώ σε βοηθούν να χάσεις βάρος αφού ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία.

Δείτε επίσης

Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...
Ίσως δεν γνωρίζετε πως η ομορφιά συνδέεται με όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Τα αγγεία ...