Ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού, ο Ιούλιος έφθασε για να μας χαρίσει κι αυτός με τη σειρά του ό,τι πιο φρέσκο, ζουμερό και γευστικό έχει να προσφέρει η ελληνική γη. Ας δούμε τι φρέσκο βάζουμε στο καλάθι μας αυτό το μήνα.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι προτιμότερο να καταναλώνονται στην εποχή τους, καθώς είναι σημαντικά για την υγεία του ανθρώπου, περιέχουν πολλές βιταμίνες, νερό, ελάχιστα λιπαρά και ανόργανα στοιχεία (μέταλλα και ιχνοστοιχεία).

Τα φρούτα θεωρούνται η τέλεια τροφή. Είναι πλούσια σε νερό (70%) όπως και το ανθρώπινο σώμα, πρωτεΐνες, λίπη, σάκχαρα, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και οργανικά οξέα. Περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση του λίπους, στην φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην πρόληψη από καρκινοπάθειες.

Επιλέγοντας φρέσκα λαχανικά, που είναι στην εποχή τους, από τη μία καταναλώνουμε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και από την άλλη δεν προσλαμβάνουμε τις χημικές ουσίες τις οποίες τα τρόφιμα αυτά ενδέχεται να περιέχουν.

Τα Φρέσκα του Ιουλίου

Φρούτα:

  • Βερίκοκο
  • Φράουλα
  • Αχλάδι
  • Βύσσινο
  • Κεράσι
  • Ροδάκινο
  • Καρπούζι
  • Πεπόνι
  • Δαμάσκηνο
  • Σταφύλι
  • Σύκο

Λαχανικά:

  • Αγγούρι
  • Παντζάρι
  • Σέλινο
  • Άνηθος
  • Ραπανάκι
  • Αντίδι
  • Αρακάς
  • Καρότο
  • Μαρούλι
  • Βλίτα
  • Κολοκυθάκια
  • Φρέσκο κρεμμύδι
  • Μελιτζάνες
  • Λάχανο
  • Κολοκύθα
  • Μπάμιες
  • Μαϊντανός
  • Μάραθος
  • Πιπεριά
  • Ραδίκια
  • Σέσκουλο
  • Σκόρδο
  • Φασολάκια
  • Ντομάτες
  • Πατάτες

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βάλουμε πράσινο στην υγεία μας, διαλέγοντας τα εποχικά φρούτα και λαχανικά, αφού έτσι απολαμβάνουμε στο μέγιστο τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.

Δείτε επίσης

Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία συνθέτεται στον οργανισμό κυρίως μέσω της ...
Το μουρουνέλαιο αποτελεί μία συμπυκνωμένη πηγή ζωτικών θρεπτικών συστατικών με αυξημένη ...
Καθώς πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι οι περισσότεροι από εμάς δίνουμε περισσότερη σημασία στο σώμα ...