Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα γεμίζει την κουζίνα μας με τη σπιρτάδα των εσπεριδοειδών και με το πλούσιο άρωμα των μυρωδικών της εποχής! Τα πράσινα φυλλώδη και τα γευστικά χόρτα είναι τα αγαπημένα του Φεβρουαρίου, όπως και το κουνουπίδι, τ μπρόκολο και τα παντζάρια!

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι προτιμότερο να καταναλώνονται στην εποχή τους, καθώς είναι σημαντικά για την υγεία του ανθρώπου, περιέχουν πολλές βιταμίνες, νερό, ελάχιστα λιπαρά και ανόργανα στοιχεία (μέταλλα και ιχνοστοιχεία).

Τα φρούτα θεωρούνται η τέλεια τροφή. Είναι πλούσια σε νερό (70%) όπως και το ανθρώπινο σώμα, πρωτεΐνες, λίπη, σάκχαρα, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και οργανικά οξέα. Περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση του λίπους, στην φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην πρόληψη από καρκινοπάθειες.

Επιλέγοντας φρέσκα λαχανικά, που είναι στην εποχή τους, από τη μία καταναλώνουμε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και από την άλλη δεν προσλαμβάνουμε τις χημικές ουσίες τις οποίες τα τρόφιμα αυτά ενδέχεται να περιέχουν.

Τα Φρέσκα του Φεβρουαρίου

Φρούτα:

  • Μανταρίνι
  • Πορτοκάλι
  • Λεμόνι
  • Μήλο
  • Περγαμόντο
  • Σαγκουίνι

Λαχανικά:

  • Βρούβες
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Μαρούλι
  • Μπρόκολο
  • Σπανάκι
  • Μανιτάρια
  • Σέλινο
  • Καρότο
  • Κουνουπίδι
  • Παντζάρι

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βάλουμε πράσινο στην υγεία μας, διαλέγοντας τα εποχικά φρούτα και λαχανικά, αφού έτσι απολαμβάνουμε στο μέγιστο τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.

Δείτε επίσης

Μαζί με τη νέα σχολική χρονιά έρχονται συνήθως και οι ψείρες για τα παιδάκια που πηγαίνουν στο ...
Το φθινόπωρο οι περισσότεροι από εμάς παρατηρούμε τριχόπτωση. Πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο ...
Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία αναμένεται να γίνει κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, αφού ...