Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα γεμίζει την κουζίνα μας με τη σπιρτάδα των εσπεριδοειδών και με το πλούσιο άρωμα των μυρωδικών της εποχής! Τα πράσινα φυλλώδη και τα γευστικά χόρτα είναι τα αγαπημένα του Φεβρουαρίου, όπως και το κουνουπίδι, τ μπρόκολο και τα παντζάρια!

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι προτιμότερο να καταναλώνονται στην εποχή τους, καθώς είναι σημαντικά για την υγεία του ανθρώπου, περιέχουν πολλές βιταμίνες, νερό, ελάχιστα λιπαρά και ανόργανα στοιχεία (μέταλλα και ιχνοστοιχεία).

Τα φρούτα θεωρούνται η τέλεια τροφή. Είναι πλούσια σε νερό (70%) όπως και το ανθρώπινο σώμα, πρωτεΐνες, λίπη, σάκχαρα, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και οργανικά οξέα. Περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση του λίπους, στην φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην πρόληψη από καρκινοπάθειες.

Επιλέγοντας φρέσκα λαχανικά, που είναι στην εποχή τους, από τη μία καταναλώνουμε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και από την άλλη δεν προσλαμβάνουμε τις χημικές ουσίες τις οποίες τα τρόφιμα αυτά ενδέχεται να περιέχουν.

Τα Φρέσκα του Φεβρουαρίου

Φρούτα:

  • Μανταρίνι
  • Πορτοκάλι
  • Λεμόνι
  • Μήλο
  • Περγαμόντο
  • Σαγκουίνι

Λαχανικά:

  • Βρούβες
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Μαρούλι
  • Μπρόκολο
  • Σπανάκι
  • Μανιτάρια
  • Σέλινο
  • Καρότο
  • Κουνουπίδι
  • Παντζάρι

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βάλουμε πράσινο στην υγεία μας, διαλέγοντας τα εποχικά φρούτα και λαχανικά, αφού έτσι απολαμβάνουμε στο μέγιστο τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.

Δείτε επίσης

Η λαμπερή επιδερμίδα ενδέχεται να έχει διαφορετική έννοια, ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Αν έχετε ...
Γνωρίζετε τη σωστή σειρά εφαρμογής των καλλυντικών και ποια δεν πρέπει να συνδυάζουμε για να μην ...
Οι ηλεκτρολύτες είναι μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα οποία έχουν ένα μικρό ιοντικό φορτίο και ...