Η λαμπερή επιδερμίδα ενδέχεται να έχει διαφορετική έννοια, ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Αν έχετε ξηρή/κανονική επιδερμίδα, μπορεί να σημαίνει ότι είναι ενυδατωμένη και λαμπερή, ενώ αν έχετε ακνεϊκή επιδερμίδα, ίσως σημαίνει να είναι καθαρή και χωρίς ατέλειες.

Όποιον τύπο επιδερμίδας και εάν έχετε σας παρουσιάζουμε 5 βασικές συμβουλές για ένα λαμπερό δέρμα:

Πιείτε αρκετό νερό

Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού είναι σίγουρα ένα από τα πιο απλά αλλά και πιο σημαντικά μυστικά και συνήθειες που μπορεί κανείς να υιοθετήσει και να εφαρμόσει χωρίς ιδιαίτερο κόπο στην καθημερινότητά του.

Καθημερινή χρήση αντηλιακού

Το αντηλιακό συμβάλλει τόσο στην προστασία της επιδερμίδας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, όσο και στην απόκτηση μιας πιο λαμπερής όψης.

Δοκιμάστε μια μάσκα προσώπου

Δοκιμάστε μια ενυδατική μάσκα προσώπου και δώστε στο δέρμα σας θρέψη και λάμψη. Εφαρμόστε την στο πρόσωπό σας και αφήστε τα ευεργετικά συστατικά της να διεισδύσουν στην επιδερμίδα σας.

Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας πριν κοιμηθείτε

Η επιδερμίδα πρέπει να καθαρίζεται κάθε βράδυ προ του ύπνου με ειδικά καλλυντικά κατάλληλα με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Αποφύγετε τον καπνό

Αν καπνίζετε και σκέφτεστε να το κόψετε, ορίστε ένας ακόμη λόγος. Αν απ’ την άλλη δεν καπνίζετε, προσπαθήστε να περιορίσετε τον χρόνο που περνάτε σε μέρη με πολύ καπνό

Δείτε επίσης

Ως κατακράτηση υγρών γνωρίζουμε την υπερβολική συσσώρευση υγρών μέσα στο σώμα. Κάποια βασικά ...
Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...