Η Αλόη Βέρα, γνωστή και ως “βότανο της αθανασίας”, είναι πασίγνωστη για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. Πρόκειται για ένα ποώδες φυτό με μεγάλα φύλλα τα οποία έχουν στο εσωτερικό τους έχουνένα διάφανο τζελ, το οποίο και περιέχει όλες τις ευεργετικές ουσίες. Περιέχει ουσίες με δράση, αναπλαστική, ενυδατική, καταπραϋντική και αντιοξειδωτική.

Ποια η χρήση και τα οφέλη της:

Ενυδατώνει το δέρμα

 «Το φύλλο του φυτού της αλόης βέρα είναι πλούσιο σε νερό, ιδιαίτερα στο πιο εσωτερικό στρώμα, επομένως βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και στην διατήρηση της υγρασίας».

Καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα

Λόγω των φυσικών ενυδατικών και επουλωτικών της ιδιοτήτων, έρευνες έχουν δείξει ότι η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση δερματικών εγκαυμάτων πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Μειώνει τις ραγάδες

Το δέρμα μοιάζει με ελαστική ταινία, διαστέλλεται και συστέλλεται καθώς μεγαλώνουμε. Επίσης, οι ραγάδες στο δέρμα προκαλούνται και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή όταν εμφανίζεται ταχεία αύξηση ή απώλεια βάρους. Ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε την εμφάνιση ραγάδων εφαρμόζοντας τζελ αλόης βέρα. Απλώς εφαρμόστε το πάνω από τις ραγάδες σας δύο φορές την ημέρα και δείτε τα αποτελέσματα σε ένα μήνα!

Δείτε επίσης

Ο  Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) σε σχετική λίστα που ανάρτησε, ενημερώνει το κοινό ...
Ο καθαρισμός του προσώπου αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τη ...
Με το πέρασμα των εορτών, η αύξηση των κιλών είναι μια πραγματικότητα για τους περισσότερους. ...