Ο  ήλιος είναι σύμβολο θετικής ενέργειας, πηγή χαράς, ζωής και καλής υγείας, πολύτιμος σύμμαχος για τη βελτίωση της διάθεσης. Τα οφέλη του ήλιου είναι αναρίθμητα και αναντικατάστατα. Ωστόσο, η υπερέκθεση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο εχθρό για την επιδερμίδα μας, τα μάτια μας καθώς και το σύνολο της υγείας μας.

Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζουμε την κλίμακα των ακτίνων UV, συμβουλευόμενοι δελτία καιρού που περιλαμβάνουν σχετική μέτρηση. Η κλίμακα ακτίνων UV ξεκινά από 0 και φτάνει μέχρι το 10+ όπου ο ήλιος είναι πολύ ισχυρός.

Οι ακτίνες UVA και UVB διαπερνούν το δέρμα μας και μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα, ειδικά στα άτομα με πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, πρόωρη γήρανση, βλάβες στα μάτια μας και καρκίνο του δέρματος.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε τις ώρες κατά τις οποίες ο ήλιος είναι ψηλότερα στον ουρανό και αυτό συμβαίνει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Ακόμη, οι ηλιακές ακτίνες είναι πιο δυνατές από το Μάϊο μέχρι τον Αύγουστο. Έπειτα βασικό είναι ιδιαίτερα σε ημέρες με πολύ δυνατό ήλιο να φοράμε ανοιχτόχρωμα ρούχα, και μακριά και λεπτά υφάσματα που μας δροσίζουν και δεν αφήνουν το δέρμα μας εκτεθειμένο στον ήλιο, καθώς και να μένουμε κάτω από ομπρέλα εάν είμαστε στην παραλία.

Πολύ βασικό είναι να χρησιμοποιούμε «γενναίες» ποσότητες αντιηλιακού προσώπου και σώματος, με μεγαλύτερο ή μικρότερο δείκτη προστασίας αναλόγως του φυσικού χρώματος της επιδερμίδας μας.

Εδώ το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι είναι ότι φοράμε μόνο μια φορά αντιηλιακό και μετά δεν ξαναβάζουμε όσο μένουμε κάτω από τον ήλιο, ενώ κανονικά πρέπει να ανανεώνουμε το αντιηλιακό κάθε 2 με 3 ώρες και συχνότερα εάν το βάλουμε πριν το κολύμπι.

Eνημερωθείτε για τις προσφορές του δικτύου φαρμακείων Πελοποννήσου Green Pharmacy σε όλα τα αντηλιακά Vichy , La Roche Posay, Avene, Ducray, Aderma, Photoderm & Frezyderm.

Δείτε επίσης

Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε ...
Νιώθετε συχνά πως οι ελλιπείς κοινωνικές σας δεξιότητες σας στερούν από την ζωή σας στιγμές ...
Ίσως δεν γνωρίζετε πως η ομορφιά συνδέεται με όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Τα αγγεία ...